Knihovníci na zámku

Výjezdní setkání Knihovny ČZU 3. – 4. září 2021

Výběr lokality k uspořádání historicky prvního výjezdního setkání Knihovny ČZU byl jasný: zámek v Kostelci nad Černými lesy. Místo, kde je dostatek prostoru a zázemí pro formální část programu, ale také místo, které nabízí příležitost k nepřebernému množství doprovodných aktivit. A co víc! V Kostelci se také nachází školní a lesní podnik ČZU, takže jsme se tu cítili jako doma.

Největší část programu byla věnována prezentacím jednotlivých oddělení knihovny, kde jsme se blíže seznámili s agendami všech zaměstnanců a zopakovali důležité informace k provozu knihovny. Na programu byly mimo jiné i přípravy na nový semestr a plánování budoucí podoby a cílů knihovny.

Pozdní odpoledne jsme strávili prohlídkou zámku. Pan průvodce byl velmi znalý, zajímavý výklad oživil několika legendami a vzal nás dokonce i na zámeckou půdu!

Dopoledne následujícího dne jsme zavítali do arboreta, které slouží Fakultě lesnické a dřevařské ČZU. Nachází se zde přes tisíc druhů dřevin z celého světa a mimo jiné jsme viděli i strom, který používali k mumifikaci zaživa japonští mnichové!

Třešničkou na dortu celé akce bylo slunečné počasí jako na objednávku. Takže sláva nazdar výletu a těšíme se na příští rok!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..