Excelsismus

ŠKOLENÍ MS OFFICE S LEKTORKOU NOVÁKOVOU

Chtěli jste v minulých dvou měsících využít Počítačovou učebnu č. 140
a v úterky dopoledne jste narazili na zamčené dveře. Možná vás to zarazilo – co se tam tak mohlo dít? Byla tam skupina knihovníků, a to nikdy nevěstí nic dobrého. Vzhledem k tomu, že při odchodu z místnosti trousili poznámky jako „Tak to už ty matematické tabulky nebudu potřebovat!“
a „Už se těším, až si ho naformátuju podle svých potřeb.“, ihned jsem vyvodila patřičné závěry a chtěla volat exorcistu. Vždyť je to jasné: knihovníci se začali věnovat okultistickým praktikám, aby byli schopní vygenerovat patřičný čárový kód na knihy, který vás podvědomě donutí si knihy nechat po delší dobu než je výpůjční lhůta. Chudí studenti pak musí pracně lovit koruny v kapsách, patřičně se kát, a přesto stále cítí nějaké pnutí se do knihovny vracet.

Už jsem vytáčela číslo místního faráře, když mi přišel e-mail: „Nechceš si taky osvěžit některé funkce v Excelu?

S politováním tedy musím oznámit, že se mi nepodařilo zazářit v novém hororu podle skutečných událostí: knihovnice vs. černá magie. V posledních dvou měsících se totiž ve Studijním a informačním centru odehrávala školení MS Office pro zaměstnance knihovny se skvělou lektorkou Mgr. Annou Novákovou, kterou vám můžu jen doporučit!

Pustili jsme se do tajů balíku MS Office – Wordu, Excelu i Publisheru,
ve kterém pro vás připravujeme plakáty a newslettery (nejnovější naleznete v sekci Newsletter).
Konečně jsme pochopili, že kontingenční tabulka není nadávka a že tajemství je dobré uchovávat ve skrytých buňkách. Jsme mnohem znalejší funkcí a formátování textu, naše prsty jsou hbitější ve vkládání doplňující grafiky. Naším revírem je prázdný list, naše tempo je 220 úhozů za minutu.

Mgr. Nováková se prokázala jako skvělá lektorka, která měla trpělivost se všemi našimi dotazy, a navíc nám připravila i opakovací manuál ve svém volném čase, za což bych jí i tímto skromným výkřikem chtěla poděkovat.

Ale abych to pro vás, milí čtenáři, shrnula: Počítačová učebna je v úterky zase volná a pracovníci SIC jsou zase o něco chytřejší. Nebojte se nás požádat o pomoc v knihovně. My už si vás zformátujeme…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..